About Cirkus

Cirkus je neodvisna, nevladna (NVO), civilnodružbena in nepridobitna organizacija, ki umetniški svet povezuje z oglaševalskim, ne dela razločkov med elitnimi, popularnimi in alternativnimi kulturami ter povezuje umetniški diskurz z oglaševalskimi praksami.
Metode, teoretske domneve in prakso kulturnega posredništva prenaša iz ene discipline v drugo in s tem ustvarja nove in drugačne povezave.
Zavzema se za nove strategije in metode ter za vzpostavljanje kolektivne vneme, s čimer skrbi za boljšo promocijo kulturnih projektov in obratno ponuja prodornejšo vsebino oglaševalskim ter tako vzpodbuja svež razmislek o novih možnostih in perspektivah donatorstva in mecenstva v Sloveniji.
V tej na novo zastavljeni mreži inspirativnih, mednarodnih, neustrašnih, včasih tudi malo hecnih, pa vendar ljudi s stilom, so dobrodošli vsi. Pri tem bomo iskali naslednje vrline: sodobnike (ne zvezde), ki snujejo nove agende, rešujejo nove probleme in kreirajo nova mnenja.
Želimo si vedno močnejših identitet, že vspostavljenih podjetij ali pa samo močnih majhnih posebnosti, unikatnih osebnosti, njihovih sublimnih strasti in izostrene estetike.
To je edina pot, kako lahko Cirkus elegantno obstopi pasivnen in ciničen hlad zadnjih nekaj let.
Cirkus zdaj slavi optimizem, iskrenost, iznajdljivost, domiselnost. Te najbolj ritmične in hkrati pragmatične kvalitete, te polne svetove, ki so bili potihem briljantni že leta.